Kirjasta sanottua

Laadukkaan journalismin – sitähän tämä kirja edustaa – hyviin pelisääntöihin kuuluu se, että kirjoittaja pyrkii tasapainoiseen ja puolueettomaan raportointiin, mutta haastaa samalla vastaajat perustelemaan toimintansa. Kirjoittajalla pitää olla myös kyky syventää ja analysoida. Elina Lappalainen toimii juuri näin, vaikka kirjan aihe antaisi mahdollisuuden myös sensaatiohakuisuuteen, josta meillä kaikilla varmaankin on ainakin mediasta saatuja kokemuksia. Nämä sudenkuopat kirjoittaja osaa välttää. Elina Lappalaisen perinpohjainen työ näyttää meille hyvällä suomenkielellä kirjoitettuna, millaisissa tuotanto-oloissa kanat, broilerit, siat ja lehmät elävät. […] Toivon, että tämä kirja kuluu kuluttajien käsissä.” – Janne Virkkunen, Tieto-Finlandia-palkinnon jakotilaisuudessa 22.11.2012

Tieto-Finlandian jakotilaisuus torstaina 22.11.2012. Kuva: Antti Mannermaa/Talouselämä

”Syötäväksi kasvatetut saa tunnustuspalkinnon, koska se on yhteiskunnalliselta sanomaltaan vuoden painavin kirja. Se kertoo sekä suomalaisen tuotantoeläintuotannon hyvistä että sen huonoista puolista enemmän ja tarkemmin kuin mikään teos koskaan aikaisemmin. Ja mikä tärkeintä: saarnaamatta, silittelemättä ja erittäin vetävällä tutkivan journalistin kynällä.” – Ville Pernaa, Kanava-tietokirjatunnustuspalkinnon perusteluissa 26.10.2012

”Lappalainen ei ryntää eläinsuojiin taistelemaan eläinten vapauden puolesta, vaan hän naulaa maltilliset teesinsä suomalaisen navetan, kanalan ja sikalan seinään. Eläimiä on kohdeltava hyvin, hän vaatii näytettyään miten niitä huonoimmillaan hoidetaan. […] Kirja sopii kouluihin oppikirjaksi. Se on hyvä ottaa lukuun myös lihataloissa. Erityisesti tuottajien on viisasta lukea kirja – ja ottaa opiksi.” – Vesa Kärkkäinen, Savon Sanomat 4.10.2012 (lue koko juttu klikkaamalla tästä)

”Syötäväksi kasvatetut on varmasti monelle kotieläintuotantoa tuntemattomalle hyvä väline hankkia tietoa valintojen tueksi. Tuotantoa on käsitelty varsin kattavasti ja mukavasti soljuvaa tekstiä on miellyttävä lukea.” – Terhi Torikka, Maaseudun Tulevaisuus 5.10.2012 (Avaa koko MT:n juttu pdf-tiedostona tästä)

Syötäväksi kasvatetut mediassa:

Anna-lehden haastattelu 5.12.: ”Arvostan eläintä, joka kuoli takiani”

Yle Aamu-tv:n haastattelussa 27.11.2012

Ylen Ajantasa-radio-ohjelman haastattelu 22.11.2012 (kohdassa 17:32)

MTV3:n Seitsemän uutisissa 22.11.2012 (kohdassa 13:55)

Helsingin Sanomat 23.11.2012: ”Esikoiskirjailijan tuplajättipotti”

Ilta-Sanomat 22.11.2012: ”Talouselämä-lehden nuori toimittaja kampitti Björn Wahlroosin Tieto-Finlandiassa”

Talouselämä 22.11.2012: ”Tieto-Finlandia palkittu Lappalainen: missä lihan sertifikaatit, missä hyvinvointimerkki?”

Animalia-lehti 4/2012: ”Todenpuhuja”

Me Naiset 22.11.2012: ”Tieto-Finlandian voittanut Elina Lappalainen: ’Luottamus katosi'”

Demari 21.11.2012: ”Karua kertomaa eläinten ’keskitysleireistä'”

Lapin Kansan kirja-arviossa 23.11.2012: ”Miksi tipujen pitää kuolla tukehtumalla?”

Turun Ylioppilaslehti 14/2012: ”Syötäväksi kasvatettujen jäljillä”

Ylen A-Studio: Stream -ohjelman vieraana 9.11.2012

Ny Tid 5.11.2012: ”Vi är redo att erkänna djurens behov”

MTV3-uutiset / Kirjat: ”Tieto-Finlandia -ehdokas on lihansyöjän kritiikkiä lihan tuottamisesta”

MTV3:n Huomenta Suomen vieraana 30.10.2012.

Vantaan Lauri -lehdessä 18.10.2012: ”Hyvinvointia ja hunajamarinointia”.

Radio City, Ylösnousemus-ohjelman vieraana 17.10.2012

Journalisti-lehdessä 18/2012: ”Maatalousjournalisti”.

Syötäväksi kasvatetut aiheena Yle Puheen Päivässä 4.10.2012.

Syötäväksi kasvatetut Yle Suorassa linjassa 4.10.2012.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *