Kiitos Kanava, Atena, Ville(t) ja ihanat ihmiset kirjamessuilla!

Kiitos Kanava-lehdelle, Ville Pernaalle ja Otavan kirjasäätiölle mahtavasta palkinnosta. On hienoa olla ensimmäinen Kanava-tietokirjatunnustuspalkinnon saaja! Kiitos myös raatiin kuuluneille Johanna Vehkoolle ja Seppo Zetterbergille. Ja superkiitos Atena-kustantamossa Ville Rauvolalle, kustannustoimittajalleni Laura Niemi-Pynttärille ja muille, jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi ja auttaneet matkan varrella!

Ennen kaikkea tämä on hienoa siksi, että: “Syötäväksi kasvatetut saa tunnustuspalkinnon, koska se on yhteiskunnalliselta sanomaltaan vuoden painavin kirja”, kuten Ville Pernaa perusteli palkintoa lauantaiaamuna palkinnon julkistaessaan. Tuntuu mahtavalta, että tällaisen tunnustuspalkinnon painoarvolla kerrotaan, että eläinten asia on tärkeää! Ja esikoiskirjailijana palkinto tuntuu tietysti uskomattomalta – ja kannustaa jatkamaan.

Olen käynyt teini-ikäisestä asti joka vuosi kirjamessuilla, mutta tänä vuonna olin messuilla ensimmäistä kertaa kirjailijana, esiintymässä lavalla ja signeeraamassa omaa kirjaa. Tuntui epätodelliselta nähdä oman kirjan palkintoa mainostavat julisteet Atenan messuosastolla ja oma kuva nostettuna Atenan osaston seinälle. Kirja tuntui menevän hyvin kaupaksi, kiitos kaikille kirjan ostaneille ja esiintymisiä kuuntelemaan tulleille!

Atenan messuosastolla lauantaina.

Lauantaina palkintojenjaon jälkeen Twitter- ja Facebook -feedini räjähtivät onnitteluista. Kiitos kaikille onnittelijoille! Näköjään myös messuyleisössä oli twiittaajia, eräs dokumentoi esiintymiseni Ville Pernaan kanssa Suomalaisen kirjakaupan osastolla:

 

Uutinen Kanava-palkinnosta levisi laajalti eri medioissa ja näin palkinto noteerattiin verkossa Hesarissa, Talouselämässä, Ylellä, Suomen Kuvalehdessä, Savon Sanomissa, Maaseudun Tulevaisuudessa, Ylen ruotsinkielisellä puolella

Tänään en enää lähde messuille vaan yritän toipua kaikesta hässäkästä ja juhlinnasta. Kiitos kaikille!

2 vastausta artikkeliin ”Kiitos Kanava, Atena, Ville(t) ja ihanat ihmiset kirjamessuilla!

  1. Ensinnäkn, onnittelut palkinnosta. Eilen luin alkua messuilta hankittua possulla signeerattua kappaletta ja vaikuttaa tosi kinnostavalta. Ja mikä tärkeintä meille lihansyöjille, kiihkottomasti mutta hauskasti ja asiantuntevasti kirjoitettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *